artikler
Slip av ski er komplisert

Slip av langrennski er særdeles komplisert

07.11.2012 Av Olav Øverli nettSPAMFILTER@bull-ski-kajakk.no

Slip av langrennski er særdeles komplisert og noe av det viktigste skal du få optimal glid. Bull har slipt  +/- 4500 par ski i sesongen de siste årene, sier egentlig alt.

Det går ikke å skape gull av gråstein, det gjelder på skifronten også. Skiene må passe deg og føret perfekt, dette er helt udiskutabelt. Neste trinnet er valg av struktur eller slip, ikke valg av glidprodukter.

Kort fortalt dreier det å bli best på slip av ski seg om to ting:

-          Vite hva som glir best av strukturer og videreutvikle disse hele tide til å bli bedre.

-          Klare å sette eksakt lik struktur hver gang.

Vi i Bull Ski & Kajakk har selvfølgelig en kjempefordel sett i forhold til våre konkurrenter. Vi har verdens beste landslag som testpiloter. Det at Terje Fardal sliper for skiforbundet er ett kvalitetsstempel ingen andre er i nærheten av. Når vi lykkes med skiene under sist VM på hjemmebane, burde det holde for de fleste andre også.

Det Terje også har lykkes med er å bygge opp ett slipeteam rundt seg selv. Han bestemmer eksakt hvordan slipene skal se ut og hvordan dette hele tiden måles med ulike apparater. Velger du som kunde en kaldføreslip f.eks BSK 6 er den helt lik hver gang. Vi investerer hele tiden i det ypperste av maskiner og foran denne sesongen har vi blant annet bygget ett helt nytt verksted, 4500 par krevde rett og slett en liten ”slipefabrikk”.

Vi mente det stod respekt av de som turde å velge andre slipere i fjor, noe vi gjentar også i år. Med suksessen til Terje i sist sesong burde selv de med kallenavnet ”skeptisk” bli overbevist.

Vi sliper absolutt alt av ski (også turski uten stålkant). Vanligvis 3-5 dagers levering. Leveres enten i forretningen på Majorstua eller Sandvika, samt enkelte andre langrennsbutikker som bruker oss som deres verksted.    

Slip koster fra 600,- til 700,- (450,- for Junior). Vil du slippe jobben med mettingen av sålen med glider koster dette 250,- i tillegg.
Slip-av-ski-er-komplisert_bull704b