artikler
Vi har utvalget, også testvinnerne!

Vi har utvalget, også testvinnerne!

22.11.2017 Av Jørgen Matsen nettSPAMFILTER@bull-ski-kajakk.no

Felleskiene har virkelig fått "feste" i markedet!

Vi var tidlig ute med Atomic Skintec da de ble lansert som første serieproduserte felleski i 2011. Vi solgte  som enkeltaktør flest par av denne modellen i Norge de to første sesongene.

Utviklingen har gått videre og alle produsentene har hengt seg på. Til nå har Rossignol tatt store markedsandeler gjennom gode resultater i tester. Selv om disse er blant de aller beste, er det også mange andre modeller som presterer meget bra. I årets tester er det Salomon og Atomic sine dyreste varianter som stikker av med seieren. Disse to modellene fikk vi inn i et begrenset parti i forrige sesong. Vi kan bekrefte at disse har tatt steget videre med lettere konstruksjon og bedre føring (mindre subb). Flere kunder ga også strålende tilbakemeldinger! 

Instagram2 C9 skin

Vi har over 20 ulike modeller felleski i vår sortiment, både billig og dyrt. Til barn/ungdom, markaløperen, fjellskiløperen, mosjonisten og for den kresne.

Det er viktig å få med seg at disse skiene krever at du får et par som er perfekt plukket til din vekt og ferdighet. Det er meget begrenset hva du får justert, sammenlignet med en smøreski.

For bedre glid kan man barbere fell i ytterkantene, men det er kun marginer å hente.

På alle felleski er det mulig å få flyttbar binding, vår mening og erfaring er at du i 95% av tilfellene bør bruke 0-posisjon (balansepunkt), og at du kun ved meget spesielle forhold har nytte av å flytte bindingene frem for bedre feste og bakover for bedre glid. Ender du opp med en ski hvor bindingen blir stående bakerste posisjon som normal-posisjon, har du jo ikke noe å gå på.

Bull Ski & Kajakk har meget høy kompetanse på dette området. Vi tilbyr spenngaranti, slik at du får bytte til et nytt par om vi en sjelden gang skulle bomme på plukk av skiene - uten diskusjon!

Husk også å benytte spesialprodukter til rens og impregnering av fellehårene. Vanlig skirens vil føre til at limet løsner og annen impregnering kan føre til raskere slitasje av fellen. Rens må til når du "fanger" klister fra sporet, og impregnering er nødvendig ved 0-føre og våt snø.

Kontakt oss på Chat eller snakk med en av våre eksperter når du besøker en av våre butikker.