Hvorfor felleski?

Felleski er en klassisk ski der en fell med ulike typer ”hår” er felt inn i festesonen.
Du slipper med andre ord alt som har med festesmøring å gjøre.Vi anbefaler egentlig felleski til alle, men vi gjør det for å dekke ulike behov.

1. Er du svært dårlig til å smøre ski er de rett og slett geniale. Hvis du sjelden har truffet på festesmøringen tidligere, vil du plutselig føle at du mer eller mindre alltid har gode ski.
2. Er du litt interessert i smøring, men sliter når det er såkalt problemføre rundt 0 eller klister, vil du også bli strålende fornøyd med slike ski, men da kanskje som par nr 2. I fjor, på Østlandet, med stabilt blåføre i ukevis, ville du få bedre ski med vanlige smørbare ski.  
3. Er du god til å smøre og farten i sporet er helt avgjørende, velger du felleski fordi det er lettvint. I konkurranser vil du ytterst sjelden velge de, men på trening i tidsklemma er det utrolig lettvint og raskt å komme seg på ski.

Avgjørende på alle typer ski er at de passer deg perfekt. Om mulig er det enda viktigere på felleski. Du kan nemlig ikke justere festet med å legge tykkere/mykere/hardere med feste og fellen bremser utrolig mye hvis den subber nedi. Er de alt for myke, er det faktisk nesten umulig å gå på,  og de lugger faretruende ekkelt nedover.

 

NB! De er dessverre ikke helt smørefrie?
Glidsonene behandles helt likt som andre ski. På selve fellen må du bruke spesialrensemiddel for felleski (lover at de blir møkkete).

NB2! Dette er ikke noe smøringsprodusentene har ”funnet opp” for å selge enda mer varer. Bruker du vanlig renseveske vil limet som fester fellen til skiene oppløses og fellen vil rett og slett falle av. Det finnes oss gode produkter du påfører fellen for å få bedre glid og ikke minst hindre ising.  Fellene må også byttes ut når de er utslitt, og hvor lenge de varer er umulig å si, da det kommer an på føret og selvfølgelig hvor mye de er brukt. Kanskje en gang pr. sesong vil være normalt for mange.  

Men for all del, felleski er særdeles lettvint, vi anbefaler det på det varmeste.

Utvalgte produkter

Se alle