Sitter du ubehagelig på din sykkel i dag? Får du smerter i rygg/nakke/hofte på lange turer? Føler du at du har større potensiale som ikke kommer "ned" i pedalen og ut i resultatlista eller på segmentet på Strava?

Vi har sertifiserte sykkeltilpassere fra Specialized sin Bike Fit utdanning.

I vintersesongen tilbyr vi sykkeltilpasning hver torsdag i åpningstiden 10-19. Ta kontakt med Christian Appel direkte for booking av time: christian@bull-ski-kajakk.no

Hvorfor sykkeltilpasning?

(Bike Fit technician: Christian Appel / Syklist: Håkon Austad)

Håkon Austad er en av Norges mest meritterte terreng sykkelist gjennom tidene med 7 NM gull i rundbane, VM bronse Junior, EM gull/sølv U-23, og et drøs med Norges-Cup seiere i rundbane.

 

” Hva er viktig for deg Håkon, når det gjelder å få tilpasset sykkelen?”

For meg er det viktigste og få ut det lille ekstra ved en tilpasning, og sitte komfortabelt for å unngå dårlig restitusjon underveis i et ritt.

 

”Hva mener du Christian er det viktigste ved en sykkeltilpasning?”

For meg er det helt avgjørende at rytteren føler det komfortabelt etter en tilpasning, da yter man best. Det er etter min oppfatning helt avgjørende at testen er dynamisk og at det er kvalifisert personell som utfører tilpasningen, og at det er et anerkjent system, det hjelper veldig lite med fancy utstyr hvis ikke teknikeren kan sitt fag.

 

”Hvilket utstyr er viktig for deg Håkon?”

Naturligvis en god sykkel, men sko har også alltid vært viktig for meg, og at det er riktig størrelse og at skoen faktisk passer foten. Sete er også noe jeg bruker en del tid på, å få riktig sadel med riktig bredde og fasong er helt avgjørende. 

 

”Hva betyr dette i praksis for deg?”

Jeg har fått hjelp av Christian ved flere anledninger og det har gitt meg flere positive erfaringer og i dag har vi sett litt nærmere på om vi kunne få litt mer watt ut av min innstilling og vi har gjort noen små justeringer som gav meg 6-7 %  effekt økning, og for andre ryttere tror jeg dette kan gi vesentlige større positive utslag.

 

”Har du noen råd du vil gi til som ønsker å ta en sykkeltilpasning?”

Det som er viktig er å bruke litt tid på den nye innstillingen og hvis du kanskje har syklet i mange år og har veldig gal innstilling så vil det føles litt uvant i starten.  Det er også viktig at du finner deg et kvalifisert sted til å få utført tilpasningen. Dette er ikke noe quick-fix så man er helt avhengi av at de som hjelper deg med tilpasningen har erfaring og kunnskap. Dette er en rimelig og svært fornuftig investering for alle som bruker sykkelen til trening eller konkurranse.