Epic kajakker, surfski og havkajakker

Vi har siden 2012 importert og solgt kajakker fra Epic Kayaks Inc.

Epic har hele tiden vært fremst i utviklingen av surfski skrogdesign og praktiske løsninger på kajakkene. De var først ute med å utvikle en "bailer" (lensehull) som kunne åpnes/lukkes med helen uten å måtte slippe taket i åra. De har det beste sparkebrettet/pedaler i markedet med superenkel justering frem og tilbake og selvjusterende rorliner. Dette sparkebrettet i carbon er likt på alle surfski-kajakkene, fra V5 i plast til V14 Elite i fullkarbon!

Surfski har eksistert lenge, men har fått en økende interesse også i Norge. Den store fordelen er at du kan padle tilnærmet like raskt som tilsvarende racer/turracer på flatt vann, og samtidig kunne padle i større bølger og surfe på disse. Utvalget av surfski modeller har stort sett vært konkurransemodeller,som er for ustabile for den vanlige mosjonist og nybegynnere. Gjennom V5, V6, V7, V8 og V8 Pro har surfski blitt tilgjengelig for et større publikum. Epic er pioneren, og er fortsatt fremst i utviklingen med 2 ganger olympisk mester i kajakk Greg Barton som designer av skrogene.

Hvorfor velge surfski om du primært padler på stille og flatt vann? En surfski fylles ikke men vann slik som en flattvanns-/skjærgårdskajakk, og er mye enklere å entre etter en velt. Det betyr kortere tid i kaldt vann og vesentlig tryggere enn å måtte basere seg på å svømme til land for å tømme kajakken.

Populære modeller

Se alle modeller

Epic har også gode havkajakker med raske, stabile og lettpadlede skrog og gode løsninger for trening og tur/ekspedisjon. I skrivende stund finnes 14X, 18X Sport og 18X Double. For å ikke glemme V6, surfski/havkajakk hybrid, som har lastekapasitet som en gjennomsnittlig havkjakk, kombinert med en surfski sittebrønn og de fordeler det har mtp. sikkerhet og padleteknikk.

Padleårer i ypperste kvalitet, alle med 10 cm lengdejustering, har også vært en enorm suksess. Wingårer med 4 ulike størrelser på bladet og 2 varianter i konstruksjon; Club Carbon og Full Carbon 3K. Flate årer i hybridkonstruksjon eller fullkarbon 3K, velg mellom smalt "relaxed" blad for lav åreføring og langtur, eller "active" for høyere åreføring og teknisk havpadling.

Sammenligning av fartspotensial i Epic surfski etter nivå

Legg merke til at du må mestre en K1 racerkajakk uten å velte for å kunne betegne deg som nivå "mid pack" og bedre.

Tips & Triks

Guide for oppsett av rorsystemet i video:

Rorlinen bør ligge på "toppen" av rorskinnen for å unngå at den gnager og slites av på den skarpe kanten.