Hjem

Verksted

07.06.2012 Av Bull postSPAMFILTER@bull-ski-kajakk.no

Vi har stort ski og sykkelverksted i begge butikkene våre

SYKKEL

Hva bør du gjøre hos et sykkelverksted, og hva gjør du selv? Sykler utvikles stadig, de blir lettere og raskere for hvert år. Dette er imidlertid ikke ensbetydende med at de blir enklere å vedlikeholde eller mer solide; Egentlig tvert i mot.
Det viktigste du kan gjøre selv er det daglige vedlikeholdet. Vask sykkelen; Du blir svært overrasket over hvor fort og bra det blir hvis du bruker de rette produktene. Spray på Muc-off bike cleaner på hele sykkelen, deagreaser på driv- verket, spyl av med hageslangen og du har en helt ren syk- kel. En gang i mellom renser du kjedet med en rensekasett. Videre strammer du til løse skruer og går generelt over syk- kelen. Det du forholdsvis enkelt kan gjøre selv er å bytte bremseklosser og skift av dekk/slanger. Kan du det ikke blir du med et av våre kurs til våren.
Det viktigste er egentlig å lytte etter ulyder mens du sykler. Hører du ”mekaniske” ulyder er det på tide å besøke et av våre verksteder. Det er absolutt ikke å anbefale og begynne å justere f.eks gir selv. Som nevnt tidligere er dette skjøre saker, og du vil fort ødelegge mer enn du reparerer.
Det må justeres eksakt ellers blir slitasjen stor, og ettersom delene er dyre vil vinningen fort gå opp i spinningen. Hjul er også lett å rette opp, i teorien, men dette er ikke en- kelt i praksis. Hjulet kan virke helt rett og fungere aldeles ut- merket ”en stund”. Det er rett og slett livsfarlig hvis det plutselig slår seg og du dundrer i asfalten.Trikset er å spenne opp hjulet like hardt hele veien, men det krever erfaring! Lær dempegaffelen din å kjenne, justere trykk og retur klarer du fint selv. Reparere den er helt noe annet.
Våre mekanikere har vært på kurs og vi er en av få butikker som gjør dette selv.
Oppsumert:Vask, skift av dekk og gå over sykkelen gjør du selv. Resten lar du oss ta oss av. Begynner gir å hoppe, bremser å ta ujevnt osv.? Da er det absolutt å anbefale at du leverer inn sykkelen til verkstedet.

SKI

Vi startet virkelig med å satse på slip i 2004. Det første vi gjorde var å ansette den vi mente var den beste sliperen i Norge, nemlig Terje Fardal. En maskin gjorde jobben, og forholdsvis fort forstod vi at Terje gjorde underverker med skiene. Det forstod også vår ypperste elite. Flere maskiner ble kjøpt inn og Terje ble også ansatt som skiforbundets sliper forrige sesong.Vårt slipteam, med Terje i spissen, slipte faktisk i fjor over 4500 par ski. I år har vi investert i ytterligere ett verksted, og Terje videreut- vikler stadig nye sliper og hele slipeteamet er klare.
Hva er hemmeligheten,Terje? ”Gjøre alt så enkelt som mulig, skape sliper som glir godt i et så bredt føreområde som mulig. Ingen er tjent med 15 forskjellige sliper, 3-5 dekker det aller meste. Og ikke minst, man må ha det aller ypperste av maskiner.