Smøretips Vasaloppet

Oppdatert Ferdag 1.Mars (13.00)

 

Det er ikke lenge igjen til Vasaloppet og det er mange som lurer på hva de skal smøre med under søndagens løp. Det blir ganske forutsigbare forhold og enklere enn tidligere år. Værrapportene tilsier et av de varmere løpene på noen år. Det er nok ikke i år smøring og glider som blir de største utfordringene, mens løse spor og ernæring er svært viktig. 


Tipset under er basert på tidligere glidtester, værprognoser og erfaring.

 

Struktur

Fordel med en allround til grov slip. For stakeski blir dette BSK-7 elelr BSK-8. For klassiskski så anbefaler vi klisterski med BSK-8.. Med enten BSK-7 eller BSK-8. Har man BSK-7 slip så anbefaler vi å rille litt ekstra godt.  

 

Glid

1.  Rens skiene først en rens for glidsonen.

2.  Legg så Skigo GraphiteVauhti UP Polar, Rode Endurace eller Swix HS5. Sikle og børste godt.

3.  Legg så Skigo FFC LDQ, Skigo FFC Yellow eller Swix Hvit Marathon glider

4.  Legg så Skigo FFR GUL Powder, Swix TSP10, Vauhti Race Old Snow Warm, Vauhti Race Old Snow Warm, Rex NFX11 eller Toko HP Yellow Powder.

5.  Sikle og børste godt. Sett så 1mm rett rill over hele skien og 2mm+1mm rett rill på bakskiene. 

 

Feste

1. Rubb godt med sandpapir

2. Varm så inn et tynt lag med grunnklister, vi anbefaler Swix KB20. La det så herde før du legger neste lag, sett den gjerne ut i kulden. 

3. Legg et mellomlag med Swix KX35 Violet Spesial eller Rode K36 Violet Spesial. La også dette laget herde, sett det gjerne kaldt. 

4. Legg et så et lag med Vauthi Pure Race LDR Klister, Swix KN44 Nero eller Rex Gold. Det kan også være veldig aktuelt med Rødt klister for de som starter litt lengre bak, Rode Rossa eller Swix KX65 Rødt klister. Se litt an hvor vått det er ved start.  

Ernærinstips fra Fuel of Norway