Ski til barn

"Det er bedre å vokse ut av skiene enn inn i skiene” er kanskje det beste rådet nesten uansett nivå og alder på barna.
Det aller dårligste utstyret finnes og selges dessverre til barn, så vårt råd er: Kjøp heller mindre utstyr med kvalitet.

Tenk ferdigheter på ski istedenfor alder på barnet.

Det første skiparet bruker egentlig de fleste barn til å gå med og ikke skli med. Man velger da svært korte ski (gjerne smørefrie) og noen gode, varme støvler. Mange mener de ikke skal bruke staver: Dette har vi aldri skjønt. Barna vil ha det samme som de voksne og det å holde balansen i starten er vanskelig nok med staver.   

Straks barn begynner å gli på skiene i diagonalgang, trenger de noe annet enn de smørefrie korte de startet med. De må fortsatt være svært myke så de får spikerfeste, men likevel litt spenn slik at de ikke lugger når de går.

Det melder seg fort behov eller spørsmål om å skøyte. I starten er det helt OK å bruke klassiskskiene barnet har vokst ut av (de passer jo da i lengde til skøyting). Behovet for egne rene skøyteski melder seg når barnet har god tyngdeoverføring, og når de virkelig skyver (klassiske korte ski blir da vinglete). Egentlig gjelder det samme med klassisk: Når de har god tyngdeoverføring og klarer å utnytte en stivere ski, først da trenger de litt mer avanserte modeller.

Alt dette hjelper vi deg med i butikkene, på mail og chat her på nettet. Vi i Bull er så glad i langrenn og ønsker mest mulig glade barn på ski, så dette tar vi på alvor.

Populære produkter

Se alle >>