Skøyting er gøy

Nordmenn er født med ski på bena, men tydeligvis er disse skiene klassiske.

Totalmarkedet i Norden på ski består, til mosjonister og turløpere, nesten utelukkende av klassisk ski, men beveger du deg sørover i Europa er dette bildet helt motsatt. Dette synes vi i Bull er svært synd, vi vil ha ”ja takk, begge deler”.

Aktive utøvere på ski, uansett om de er barn, ungdom, junior eller satsende senior, skøyter alle sammen. Hvorfor ikke mosjonister også velger skøyting, langrenssportens "Formel 1", er for oss en gåte.

Er dette årsakene?

I starten er du litt Bambi på isen, du blir utrolig fort sliten da teknikk, koordinasjon og ikke minst balansen føles elendig. Vi lover dere at, kun etter noen få turer, blir dette bedre. Teknikken er faktisk enklere på skøyting enn klassisk, balansen er egentlig ikke vanskeligere (det er bare lettere å jukse i klassisk), og du lærer de ulike teknikkene fort med et kurs eller ved å titte på de som kan det.

Har du lyst til å starte? Her er noen råd:
1. Du må ha fullt skøyteutstyr. Det vil si lengre staver, egne skøyteski og skøytesko. Du er like avhengig av spesialutstyret for denne stilarten som du er av feste når du går klassisk, men du trenger absolutt ikke velge det dyreste.
2. Velg flate løyper i starten. Du vil da fortere oppleve økt fart, og du klarer å gå alle girene (padling, enkeltdans osv).
3. Ikke legg ut på langtur! De fleste av oss mosjonister blir mer slitne av å skøyte. 3 timers langtur med skøyting er tungt. Gå korte turer og gi heller ”bånn gass”, vi lover at du ganske fort vil få skigleden.

Kom igjen, dere som er glade i å gå på ski, går virkelig glipp av noe hvis dere lar være. Utrolig lettvint er det også. Litt glider på skiene og du er klar!

Dette funker..

Flere valg >>