Unngå å fryse

Faren for at vi i Bull blir stemplet som ”macho” er til stede, men vi mener at alt for mange holder seg innendørs når temperaturen beveger seg nedover. Vi går selv svært mye på ski og har marka eller fjellet stort sett for oss selv når temperaturen passerer minus 15 grader.

Dette er etter vår mening helt unødvendig, og kanskje har det også med mangel på kunnskap rundt bekledning å gjøre. Vi blir kanskje også påvirket gjennom media der konkurranser blir avlyst pga. kulde, våre helter står over hvis er det kaldt osv.. Dette er noe helt annet.
Det å presse kroppen, og spesielt lunger til det ytterste i sprengkulde, er noe helt annet enn å kle på seg godt med klær og bevege seg rolig på ski eller bena. Det dreier seg egentlig om at du må kle på deg svært mange lag med klær, du må redusere farten for å beskytte lungene dine, og ikke minst, du må ta det rolig for å unngå å bli svett. 

Du bytter ut buff´en i bomull med ullbuff, du finner frem en stor lue i ull, du har på deg kanskje 3 lag på hendene (ullvanter – hansker – vindvott), du finner frem overtrekk til skiskoene (finnes til og med sokker med varmekabler), du tar på deg kanskje det 3. laget med ullundertøy, og hvorfor ikke ta frem dunjakken? Bedre enn å sitte inne!

Luftveiene er kanskje det største problemet. Avgjørende er at du først og fremst senker farten, samt korter inn på varigheten. Det hjelper også med ulike typer varmemasker/inhalatorer, men det betyr absolutt ikke tut og kjør.

Det er også viktig at dere passer på hverandre: Sjekk treningskompisen for hvite flekker i ansiktet osv. Velg trasé der du holder varmen jevnt. Minus 20 og 800 høydemeter nedover unner vi ingen.

Husk, det er ingen skam å snu!

Bra i kulda

Vis mer >>