Å velge et par sko er svært individuelt, og gjerne ta imot anbefalinger, men prøv skoene først. Alle vil ha hver sin opplevelse av en sko ut ifra sin egen fot og preferanse. Vi foretrekker forskjellige sko, og vil ha hver vår mening om de ulike skoene. Selv om din bestekamerat snakker i skyene om en sko, betyr det ikke nødvendigvis at det blir den riktige skoen for deg. Alle skomerker har flere gode modeller og det er viktig å velge skoen som gir deg den beste løpsopplevelsen. En sko har mye å si for din løpetrening, og kan være med å gi en enorm stor aha opplevelse og glede om du aldri har hatt en skikkelig god sko tidligere. Å investere i en løpesko er med å bidra til å holde deg skadefri, noe som vil være viktig for kontinuiteten av løpetreningen.

I motsetning til tidligere så har skoverden blitt enorm og det finnes et hav av sko. Hvert år skjer det store endringer i trender av sko, så det er ikke alltid like lett å forstå seg på hva man skal velge. Vi ønsker å gi deg noen gode råd og tips til hva du burde se etter til deg selv. Riktig sko er faktisk en viktig nøkkel for din løpetrening og hvordan du kan bli en bedre løper med tanke på å holde seg skadefri og gleden skoen kan gi deg.

Vi vil råde deg er å ta deg en tur innom våre butikker og prøv tre til fire skopar ut ifra behandleren anbefaler deg. Disse punktene er greit å ha med seg når man er innom skobutikken og prøver:

  • Passer deg i bredden
  • Til ditt forbruk (trening, mengdebruken og underlag)
  • Såle/dropp som passer din løpeteknikk eller eventuelle skade
  • Gir DEG god løpsfølelse

Kom innom å prøv de ulike skoene vi har i sortimentet vårt, for her har vi flere gode modeller som kan være midt i blinken for deg. Våre ansatte vil være gode veiledere for å finne de riktige skoene til deg, men det er kun du som kjenner opplevelsen av skoen. De ansatte har god kompetanse på hvilke som skulle passet for akkurat type trening du skal gjennomføre, om det er korte eller lange turer, raske eller rolige. Vi ønsker kun at du skal sitte igjen med sko du selv er fornøyde med, så heller spør for mye enn for lite.

For mange holder det med et par sko, men er du en som løper mer enn 3 ganger i uken, vil det være smart å ha fler å rullere mellom. Dette er for å unngå eventuelle skader som kan oppstå og slippe å bruke opp mengdekapasiteten en sko har for raskt. Hvis du er løperen som trenger flere sko i hylla kan dette være to litt forskjellige til mengdetreningen og en raskere sko til enten kun konkurranse eller intervall i tillegg.

Har du tidligere vært en som liker å løpe med mye demping, men nå kanskje vil prøve deg på fastere såle? Da burde du være smart med tilvenningen, for hvis du endrer drastisk på dette kan det være litt skummelt for skader. Det er typisk at de fleste skadene som oppstår i løping har en sammenheng med en for rask progresjon, lite endring i variasjonen og dårlig med å tilpasse ut ifra totalbelastningen. Trolig er det fordi du eventuelt øker mengden i løpingen for raskt og mye, eller at du har endret hvilke typer sko du har. Har du gått i fra mye demping til fastere såle med nesten ingen demping, kan det være brutalt for kroppen å tåle i oppstarten. Vær derfor flink med å tilvenn deg gradvis til de nye skoene med å rullere treningene med de tidligere dempet skoene.

Skulle du vært usikker rundt kjøp av sko, må du bare sende oss en e-post eller komme innom en av våre butikker. Vi hjelper deg med alt av spørsmål du skulle lure på for din neste løpesko.

Skrevet av nettbutikkmedarbeider: Frida Byfuglien

Hvordan kjøpe riktig sko på nett?

Dersom du allerede har et par løpesko du er fornøyd med, er det enkelt å kjøpe det samme paret fra nettbutikken vår. Det kan dog være vanskelig med nye skomodeller som du ikke har prøvd før. Vi hjelper deg gjerne over telefon eller e-post når det kommer til størrelse, passform og hvordan du løper (mengde, underlag, osv).

Som i fysisk butikk, får du også lov til å prøve skoene på rent underlag og se om de passer din løpestil og fot. Dersom skoene ikke skulle passe din fot, kan du returnere dem.

Størrelsesguide løpesko 

Se utvalget
Hvordan bli glad i å løpe?