Skivalg

Valg av type ski for deg som kunde er egentlig veldig vanskelig. Skal du velge racing, semiracing, turski, felleski eller fjellski?

Meget enkelt forklart er en klassisk ski bygd slik at du har en festesone du tråkker ned når du sparker fra, og en glidsone du glir på fremover, men uten at festesmørningen bremser. Det som kompliserer det hele er at alle skiløpere går forskjellig, og absolutt alle ski også innenfor samme modell er forskjellig. Det ville vært enkelt å plukke ski hvis eneste parameter var vekt, men dessverre (heldigvis for oss i Bull) er det like viktig hvordan du går på ski.

Hele ”hemmeligheten” til Bull er at vi finner det paret som passer din vekt, ferdighet på ski og ikke minst din preferanse på hva du ønsker.

Så, hva skal du velge?

Provoserer sikkert noen, men sannheten er at du rett og slett får det du betaler for. Racingski til en turløper er faktisk ofte bedre enn en turski i de fleste tilfeller. Du får like godt feste (hvis de er plukket perfekt), bedre glid og de er faktisk tilnærmet like sterke. Likevel blir det litt å skyte spurv med kanoner hvis du går 5 skiturer i året.
Turski har også blitt svært gode siste årene, det er faktisk her den største utviklingen har vært. Nå klarer vi også på denne type ski finne paret som passer akkurat til deg.

Litt flåsete: Sett et budsjett, og la oss hjelpe deg til å velge riktige ski til tur eller racing.

Felleski eller ikke er faktisk enklere. Er du OK til å smøre velger du felleski som skipar nr. 2. Er du dårlig til å smøre og heller ikke har ambisjoner om å lære deg det (er ikke så vanskelig) velger du felleski som skipar nr. 1.

Fjellski er kanskje aller enklest. Går du utenfor preparerte spor er dette eneste alternativ (bortsett fra "rando"). I preparerte spor kan det være et alternativ hvis du er veldig usikker nedover på svært harde isete forhold (da går du kanskje ikke på ski heller).